Wat is de achtergrond van mijn logo?

De cirkels geven aan vanuit welke perspectieven en niveaus je de wereld om je heen kunt ervaren, leren, ontwikkelen, veranderen en leven.
De ster is je kern, de essentie wie jij bent. Om je kern heen is de cirkel die jouw spirituele verbondenheid met het geheel aangeeft: de natuur, de mensen, dieren en planten, het universum en de sterren, enzovoort. Dan zijn er de cirkels van je missie, je identiteit, je waarden en overtuigingen, je vaardigheden en die van je omgeving.

De kleuren van de cirkels zijn ook de kleuren van de chakra’s, de energieknooppunten van levende wezens. Dit zijn de kleuren van de mens. Van buiten naar binnen:
Het 1e chakra (stuit, basisveiligheid) rood; 2e chakra (onder navel, relaties en voortplanting) oranje-rood; het 3e chakra (solar plexus, macht- en krachtcentrum) geel; 4e chakra (hart, liefde) helder grasgroen; 5e chakra (keel, communicatie) hemelsblauw; 6e chakra (voorhoofd, in- en overzicht) indigo en het 7e chakra (kruin, verbinding met de kosmos) wit.

De perspectieven en niveaus zijn afgeleid van de logische niveaus. Robert Dilts heeft dit model ontwikkeld geïnspireerd door Gregory Bateson’s ‘Steps to an ecology of mind’.
Het model gaat ervan uit dat zowel bevestigende als beperkende zaken van een niveau doorwerken op de andere niveaus. Wanneer de logische niveaus harmonieus zijn en een eenheid vormen, dan uit zich dit in congruent gedrag.

Zowel bij de logische niveaus als bij de chakra’s is het van belang dat er sprake is van ‘alignment’. Dit wil zeggen dat alle bestanddelen samen iets tot stand brengen en elkaar ondersteunen. Het draait hierbij om de balans.

Wil je als individu of organisatie vanuit een eenheid leven en in balans zijn, is het nodig om belemmeringen meester te worden, uitdagingen en veranderingen aan te gaan en de nieuwe ervaringen gepast te integreren. Een synoniem voor integreren is volledig maken of harmoniseren. Het is een pad waarin je je potentie van zelfreflexie inzet, van moed om keuzes te willen maken en zelfvertrouwen ontwikkelt . Ook waarbij je zelfstandig innerlijk je eigenwaarde en bestaansrecht opeist, omarmt, er voor gaat staan en volledig maakt. Zelfacceptatie en die van anderen is uiteindelijk de ultieme integratie van wie je bent hier op aarde.